Tasuta transport alates 40eur

2024. a märkmikud: poolaasta ülevaade

29. may 2024
Aasta alguses kirjutasin oma 2024. aasta märkmikest ja planeerijatest. Peagi on esimene poolaasta möödas ja aeg teha kokkuvõtteid. Siin artiklis kirjeldan lühidalt oma 2024. aasta esimese poolaasta märkmike kogemusi ja muljeid.
2024. a märkmikud: poolaasta ülevaade
Foto (c) Jonna Studio, kollaažipäevik
Kuidas on möödunud sinu esimene poolaasta? Kas oled rahul valitud märkmike ja
planeerijatega, või koged sarnaselt paljudele teistele kerget rahutust või rahulolematust oma valitud süsteemiga? Aasta alguses alustame tihti suure hoo ja entusiasmiga (mina ka!), kuid alles kevadeks saab enamasti selgeks, kui palju aega ja tahtmist on sul tegelikult igapäevaselt oma märkmikes tegutseda. Selleks ajaks kujutad juba umbes ette oma igapäevaseid vajadusi, nt mis märkmikke ja planeerijat sulle kasutada meeldib, kui palju ruumi sul planeerijas iga päeva kohta vaja läheb ja kas sulle sobib pigem nädala või päeva kaupa planeerimine.

Aasta alguses oli mul vaimselt keeruline periood ja vajasin kohta, kuhu saaksin filtreerimata kirjutada kõigest, mis pähe tuleb. Iroonilisel kombel tundsin, et hoolimata suurest hulgast erinevatest märkmikest, polnud mul kohta oma autentse mina jaoks.
Tahtsin suurema formaadiga joonelist märkmikku. Valisin selleks A5 formaadis Trolls Paper Ruled Note joonelise märkmiku, sest selle ökoloogilisel Munken paberil liigub sulepea kiiresti ning see avaneb laual 180kraadi, mistõttu saab sinna mugavalt ja kiiresti kirjutada. Sõltuvalt päevast kirjutasin sinna kas Lamy Safari sulepea või Platinum Preppy sulepeaga. Safari pakub Munken paberil kirjutamisel mõnusat ASMR-kõditunnet, sest sulg krabiseb kirjutades õrnalt. Preppy jällegi liugleb hääletult. Dekoreerisin märkmiku valge kaane Megan Rhiannon (Petite Gloom) illustratsiooniga, mis julgustab mind selles märkmikus olema häbenemata täiesti aus ja autentne mina.

Samuti tundsin lapsega seonduva planeerija ja töömärkmiku kõrval vajadust sellise planeerija vastu, mida saaksin igapäevaselt kaasas kanda. Kuna mulle meeldib väga
Hobonichi Weeks formaat, milles pean oma lugemispäevikut, siis tellisin kevadel endale
veel ühe täiendava Weeks märkmiku. See elab mul mõnusas Tragen ümbrises ja liigub minuga igapäevaselt kaasas (on nö mu EDC, everyday carry). Siia saan liikvel olles kirjutada ning hiljem märgistan need temaatiliselt värviliste täpikleepsudega, eristades nõnda töised mõtted doktorantuurimõtetest ja vabakirjutamisest juhuks, kui soovin neid märkmeid hiljem uuesti üles leida.

Hobipäevikutest on mul praegu kasutusel ainult lugemispäevik, mida, nagu üleval mainisin, pean Hobonichi Weeks märkmikus. Aianduspäevikut ma tegelikult enam ei peagi, kuna koduse tolmuallergia tõttu pidin kahjuks loobuma suurest hulgast toataimedest. Mulle väga meeldib kalendermärkmiku formaadis lugemispäeviku pidamine, kuna siis ei pea ma vaeva nägema märkmiku sisseseadmise ja kujundamisega. Saan lihtsalt sobivale päevale üles kirjutada millal ja mida lugema hakkasin ning millal lugemise lõpetasin. Jooksvalt kirjutan ka välja meeldejäävamad tsitaadid raamatutest ning pean logi aasta jooksul loetud raamatute kohta. Dekoratsioone on minimaalselt, enamasti oluliste katkete tähistamiseks.

Vaieldamatu lemmik aga on endiselt mu loominguline kollaažipäevik A6 formaadis MD Paper 1 Day 1 Page Diary. Ootan iga päev õhtut, mil saan veeta tunnikese kvaliteetaega selle märkmiku seltsis ja teha sinna päeva emotsiooni pealt ühe kollaaži. Enamasti teen paremale lehele kollaaži ja vasakule lehele kirjutan paar sõna kollaažist, päevamuljeid või mõne emotsiooniga sobiva luuletuse. Jagan tihti neid kollaaže ka meie Instagramis (@jonnastudio).
 
Midori MD Paper 1Day1Page 2024 kalendermärkmik on läbi müüdud, 2025. aasta eeltellimine algab aasta teises pooles. Vaata teisi MD Paper märkmikke meie poes siit. Nt A6 formaadis valgete lehtedega Blank on 1D1P planeerijale väga sarnane.

Aitäh, et lugesid! Julgustan sind ka tegema vajalikke muudatusi oma planeerijate süsteemis või märkmike valikus ka aasta keskel, juhul kui tunned, et su vajadused on muutunud või valitud märkmike täitmine ei too sulle rõõmu. Meie Trolls Paper Free Planner kuupäevadeta planeerijaga saad alustada ka aasta keskel (vaata siit).

Vaata veel artikleid meie blogist:

Loe siit journaling-praktika kohta.
Loe siit, kuidas alustada aianduspäeviku pidamist (inglise keeles)
Loe siit, kuidas pidada lugemispäevikut
Loe siit 2023. aasta märkmike kohta.
Loe siit 5-elemendi kollaaži kohta.
 


Loe ka teisi artikleid meie blogis.


Kirjutamiseni,
Marianne

Jaga:

Liitu uudiskirjaga ja saa järgmiselt ostult 10% soodustust!